چگونه عامل 75 درصد از پرخوری هایتان را مهار کنید؟
چگونه عامل 75 درصد از پرخوری هایتان را مهار کنید؟ - آبی روز
- چگونه عامل 75 درصد از پرخوری هایتان را مهار کنید؟ - آبی روز
اختصاصی آبی روز: غذا خوردن هیجانی و احساسی به خوردن مقادیر زیاد مواد غذایی - معمولا تنقلات و یا غذاهایی که راحت آماده می شوند مانند فست فود – در واکنش به احساسات و حالت های روحی به جای داشتن حس گرسنگی گفته می شود. متخصصان تخمین می زنند 75 درصد از پرخوری ها از هیجانات احساسی و عواطف ناشی می شوند.
بسیاری از ما طی تجارب زندگی یاد گرفته ایم که غذا خوردن حداقل در کوتاه مدت می تواند به آرام تر شدن ما کمک کند و علت آن نیز حس لذت و درپی آن ترشح هورمون های کاهش دهنده استرس و ناراحتی است. در نتیجه اغلب برای درمان مشکلات عاطفی و احساسی مان به خوردن غذا رجوع می کنیم. درواقع خوردن تبدیل به عادتی شده است که مانع از یادگیری مهارتی در فرد می شود که بتواند به گونه ای موثر و اصولی ناراحتی های عاطفی اش را حل کند.
افسردگی، خستگی و ملال، تنهایی، عصبانیت مزمن، اضطراب، نا امیدی و سرخوردگی، مشکلات در روابط بین فردی، اعتماد به نفس پایین همه از جمله احساسات و حالت های روحی ای هستند که می تواند به پرخوری و افزایش وزن ناخواسته منجر شود.
با تشخیص مواردی که منجر به تحریک پرخوری احساسی در ما می شود بهتر می توانیم با استفاد از تکنیک های مناسب مشکلات احساسی و عاطفی مان را مدیریت کنیم و پرخوری و در نتیجه اضافه وزن را از معادله خارج کنیم.شناسایی محرک های پرخوری هیجانی
موقعیت ها و احساساتی که منجر می شوند ما به پرخوری روی آوریم به 5 دسته تقسیم می شوند:
اجتماعی. یعنی پرخوری کردن زمانی که در کنار سایر افراد قرار دارید. برای مثال غذا خوردن افراطی در جمع می تواند نتیجه تشویق و ترغیب دیگران، خوردن برای همراهی با جمع؛ در هنگام بحث کردن با دیگران، و یا احساس بی کفایتی کردن در کنار سایر افراد باشد.
عاطفی. غذا خوردن عاطفی در واکنش به بی حوصلگی و ملال، استرس، خستگی و نا امیدی، تنش ها، افسردگی، خشم، اضطراب یا احساس تنهایی و به عنوان راهی برای پرکردن جای خالی صورت گیرد.
موقعیتی. خوردن به علت اینکه فرصت و موقعیت آن مهیاست. برای مثال در یک رستوران و با دیدن تبلیغ یک غذای خاص ، رد شدن از جلوی مغازه ی اغذیه فروشی. خوردن همچنین ممکن است با یک فعالیت خاص مانند دیدن تلویزیون یا رفتن به سینما یا تماشای یک مسابقه ورزشی نیز تحریک شود.
افکاری که در سر دارید . خوردن به خاطر عزت نفس پایین و برای پیدا کردن یک بهانه برای غذا خوردن. برای مثال سرزنش خود به خاطر آنچه که به نظر می رسید یا نداشتن قدرت اراده.
فیزیولوژیک. خوردن در پاسخ به علایمی که بدن نشان می دهد. به عنوان مثال افزایش گرسنگی به دلیل حذف یک وعده غذایی یا خوردن برای بهتر شدن سردرد یا درد های دیگر.
برای شناسایی محرک هایی که منجر به افزایش غذا خوردن در شما می شود از هرآنچه که می خورید و اینکه چه زمانی می خورید و همچنین از عوامل استرس زا، افکار و احساساتی که متوجه شده اید منجر به افزایش غذا خوردن در شما می شود یادداشت بردارید.چگونه غذا خوردن هیجانی را متوقف کنیم؟
شناسایی محرک های هیجانی و احساسی که منجر به غذا خوردن شما می شود و عادت های بد غذایی اولین قدم است با این وجود این کار به تنهایی برای جایگزین کردن یک عادت و الگوی غذایی سالم کافی نیست. معمولا پس از گذشت یک مدت شما متوجه می شوید که یک الگوی خوردن مثلا خوردن در واکنش به عواطف یا خوردن به علت قرار گرفتن در موقعیت های خاص تبدیل به یک عادت برای شما شده است. بنابراین در این مرحله شما مجبورید که این عادت را بشکانید.
گسترش جایگزین هایی برای خوردن قدم دوم است. زمانی که خواستید در واکنش به یک محرک غذایی به دنبال خوردن مواد غذایی بروید تلاش کنید فعالیت های زیر را جایگزین کنید:- خواندن یک کتاب دلنشین یا یک مجله جذاب یا گوش دادن به موسیقی مورد علاقه تان
- قدم زدن و یا پیاده روی کردن، دوش گرفتن
- انجام تمرینات ورزشی همراه با تنفس عمیق
- مشغول شدن به بازی و سرگرمی بخصوص بازی های فکری
- صحبت کردن با یک دوست
- انجام کارهای خانه یا لباس شستن یا کارهای مربوط به حیاط خانه
- شستن ماشین
- نامه نوشتن
- یا انجام هر کار لذت بخش یا ضروری تا زمانی که میل به خوردن در شما فروکش کند.